Våra tjänster

Service, säkerhet & reservdelar för gym

Med marknadens största utbud av originaldelar kan vi lösa akuta haverier när de uppstår. Vi satsar hårt på utveckling och har en gedigen och mångårig erfarenhet när det gäller utförandet av dessa servicejobb.

Sports Consulting arbetar även med konsultation inom gymsäkerhet och säkerhetsinventering. Projektering samt teknisk support via telefon och e-mail. Är er motionsanläggning säker för användaren, eller finns det dolda olycksrisker som ingen har tänkt på, vi gör en åtgärdsplan.  

Sports Consulting arbetar även med konsultation inom gymsäkerhet och säkerhetsinventering. Projektering samt teknisk support via telefon och e-mail. Är er motionsanläggning säker för användaren, eller finns det dolda olycksrisker som ingen har tänkt på, vi gör en åtgärdsplan.  

Service & reparation av gymutrustning

Det är viktigt att få sin gymutrustning servad med jämna mellanrum för att få en så lång hållbarhet på gymmaskinerna som möjligt. Dessutom uppskattar besökarna hela och fungerande gymutrustningar.  De vanligaste problemen är att fläkten på löpbandet drar in damm och dylikt samt att “running deck” (gummimattan man springer på) nöts ut ganska snabbt. 

Försäljning av reservdelar, tillbehör & gymutrustning

Vi hjälper till med att ta fram rätt anpassad gymutrustning för er verksamhet, rätt tillbehör, samt rätt reservdelar är en del av vår styrka. Så med många års erfarenhet och kunskap i branschen blir vi en trygg partner.

Skräddarsydda service-/trygghetsavtal

Sports Consulting erbjuder gymservice, och trygghets- eller samarbetsavtal gällande underhåll, service och reparationer på gym/fitness och rehab/hjälpmedelsutrustning. Vi kommer gärna och besöker er på plats alternativt översänder ett förslag per e-mail efter era behov och önskemål.

  • Avtalskunder är prioriterade kunder med förtur hos Sports Consulting.
  • Förmånliga priser på underhåll, service och reparationer, rabatt på reservdelar och tillbehör.
  • Längre livslängd för Er utrustning, vilket medför en driftstrygghet på anläggningen.
  • Nöjdare medlemmar/kunder, vilket ger ett gott rykte till anläggningen.
  • Regelbunden förebyggande service och underhåll med dokumentation, ger ett högre andrahandsvärde för er utrustning, vilket medför ett högre pris på utrustningen vid försäljning.
  • Spar tid, vilket betyder att er egen personal kan utföra det dem är anställda för och inte lägga allt för mycket tid på er gymutrustning.
  • Känn er trygg i ett samarbete med Sports Consulting då vi tar hand om helheten med ert gym och vägleder gärna er egen personal i supportfrågor om utrustningens olika servicefrågor mm.

Kontakta oss

Installation, montering & leveranser

Vi erbjuder leverans, installation och montering av er nyköpta gymutrustning. 

Eller om ni kanske bara behöver flytta på den befintliga utrustningen till andra lokaler så löser vi nedmontering transport och återmontering i nya lokalen. 

Vi har montörer och servicebilar för uppdraget. Inbärning, montering, testkörning samt bortforsling av emballage, även skrotning och källsortering av trasig och äldre utrustning ni vill bli av med. 

Säkerhetsinventeringar

Framtagning av säkerhetslösning för ert gym/motionsanläggning är ett väl investerat förebyggande säkerhetsarbete som med fokus på just säkerhetsfrågor och minimerar risken för olyckor blir ett kvitto på att er motionsanläggning är säker för era besökare, och er personal.  

Det är många punkter att ta hänsyn till i framtagning av ett dokumenterat säkerhetsarbete. En välfungerande gymmiljö är en lösning och är såklart en förutsättning för att människor skall träna risk fritt. Säkerhet för ökad trygghet och trivsel måste vara en ledstjärna. Sjukskrivningar måste minska inte öka.